MASSAGE PÅ JOBBET
–  g i v e r   n y   e n e r g i

Bare 20 minutters massage kan gøre en himmelvid forskel, når man har siddet det meste af en dage foran skærmen, og stivheden begynder at melde sig i nakke og skuldre. Flere arbejdspladser er begyndt at tilbyde massage i arbejdstiden, og det er noget, de ansatte sætter stor pris på.

Skandinavisk Insitut for Stolmassage, SIS, udfører TouchPro stol-massage på arbejdsplad-ser over hele landet. Massøren medbringer en specialdesignet stol, man skal sidde i, og massage udføres uden på tøjet i ca. 15-20 minutter. MACH ApS i Birkerød er en af de virksom-heder, der tilbyder med-arbejderne massage en gang om ugen, og det er en populær ordning. Under Niels Kamp Dahlerups bilde hænder løsner musklerne sig op, blodet begynder at cirkulere rundt i kroppen, og hvis man har hovedpine, forsvinder den som regel.

– Massage giver en følelse af afslappethed og velvære. Man får simplethen ro i kroppen og nyt overskud til at prioritere.

Og det virker afstressende, sige Jane Milner, teamleder i MACH ApS. Jane er en af de medarbejdere, der benytter sig af tilbuddet om massage, og hun har booket tid til en massageseance i firmaets motionslokale efter frokost. Hun har været på arbejde siden kl. 8 og har både nået at blive stresset og få ondt i hovedet,  så  hun  glæder  sig til nogle behagelige minutter i  massagestolen.

Niels starter oppefra med skuldre og nakke ved at trykke blidt med albuen på de ømme steder. Jane giver lyd fra sig.
– Nå, har vi fat if noget her? Niels kan mærke spændings-modstanden i de stramme muskler og føler sig lidt frem.
– Er det for hårdt?, spørger han. Jane svarer nej og ser heller ikke ud til at lide, som hun sidder afslappet i stolen og tager imod de lette tryk. Så masserer Niels armene og videre ud i hænderne,  som han åbner op strækker ud og masserer helt ud i fingrene. Der lyder et lille snap, når Niels slipper fingrene en for en.

Øj, Øj… DET ER GODT!

Jane kan mærke varmen brede sig, efterhånden som blodet begynder at bruse rundt i kroppen. Så kommer turen til ryggen. Niels trykker med albuen mod Janes ryg, centimeter for centimer ned mod lænden. Han står selv med strakt ryg og bruger vægtoverførsel til at justere trykket. Det ser flot og også lidt drabeligt ud, men trykket er ikke større, end Jane ønsker det. Hun kan til enhver tid bede om lettere eller hådere tryk. Højre del af kroppen får samme behandling, inden lænd og hofter kommer under Niels’ kyndige hænder. Han trykker på steder, der har relation til benene, og effekten af trykket stråler ud i benene og forøger blødcirkulationen.

– Øj, øj, øj, stønner Jane, – det er godt! Efter mange timers stillsiddende arbejde er det livgivende at få løsnet op i spændingerne i den nederste del af ryggen. Så er der fem minutter tilbage. Først skal kraniekanten have en omgang, derefter de store nakkemuskler. Niels går grundigt til værks, hans fingre ser uf til at forsvinde helt væk, men alt, man hører fra Jane på nuværende tidspunkt, er en veltilfreds mm-lyd. Hovedet får også blide tryk, og til sidst tager Niels fat og strækker Janes arme bagud i et sejt træk. Afsluttende banker han med bagsiden af hånden på nakked og ned ad ryggen i en let tamtam.

Jane løfter hovedet, og på kuløren i ansigtet kan man se, at der er kommet gang i blodcirkulation.

-Åhh, det var skønt, det skulle man have hver dag!, sukker hun, mens hun tager brillerne på og retter lidt på tøjet. Hun vender tilbage til sit kontor med lidt mere ro og overskud til at klare sidste halvdel af arbejdsdagen.

MACH arbejder med afregning af roaming-trafik for mobiloperatører verden over samt integration af eBusiness.

Femina nr. 50-2005  –  Af Anette Olsen – Foto: Anjo Foto

Produkt-/Servicekategorier

Projektnavn

Fortæl om dette porteføljeværk – hvem gjorde du det for og hvorfor, samt resultaterne (mulige kunder elsker at høre om vaskeægte resultater). Snak om projektets særlige aspekter – blev det opnået under en umulig deadline? Og vis, hvordan din virksomhed overgik alle forventninger for gøre det umulige.